Italien är ett stort matland och de förstår verkligen kopplingen mellan ett gott vin och god mat. Att para din maträtt med rätt vin eller dryck kan lyfta den till en helt annan nivå. Antingen väljer du vinet först eller maträtten först, det beror lite på dagsformen. Om du till exempel är sugen på ett gott mousserande vin kan du välja ett bra tilltugg till. Italien är välkänt för sin prosecco men det finns också mycket annat.

Börja välja ut det mousserande vinet

Innan du börjar tänka på vilken mat du ska äta är det klokt att välja ut ett bra bubbel. Hos Vinoteket.se finns flera goda smaker som verkligen gör Italien rättvisa. Prosecco är normalt väldigt torrt, vilket gör att det passar perfekt som mingelvin. Det behöver inte heller vara dyrt. Om du ska använda det till aperitif kan du kombinera det med en klassisk antipasto. Lägg upp en bricka med chark, oliver och en massa annat gott. Det fina med antipasto är att du kan välja lite vad du själv tycker är gott. Det är också perfekt mingelmat som går att äta med en hand. En perfekt förrätt och starten på en trevlig kväll.

Går även att använda till fisk

Normalt så dricks mousserande vin främst som aperitif men det funkar även till vissa maträtter. Du kan servera prosecco till väldigt mager fisk. Du kan till exempel göra ett recept på en italiensk mandelfisk om du känner för det. Det är en enkel rätt där du använder väldigt få ingredienser. Som bas kan du köra på en fin torskfilé. Det är dessutom en rätt som sköter sig själv i ugnen, vilket är perfekt.