Italienska restauranger i Göteborg

Befinner du dig på Sveriges framsida och är sugen på pasta, pizza, en krämig risotto och kanske en läcker tiramisu till efterrätt? Göteborg kan skryta med många italienska krogar i sin kulinariska repertoar, allt från hemtrevliga och folkliga kvartersrestauranger till riktigt flotta stjärnkrogar. Med sina rena råvaror och medelhavsdoftande ingredienser är det italienska köket oemotståndligt för de flesta. Om det är rustik charm du är ute efter, rekommenderas exempelvis Sassi Caffè Enoteca eller Bistro Italiano, som med sina fantastiska matupplevelser lockar både besökande italienare och den lokala göteborgaren. Den nostalgiskt 50-talsinspirerade Ristorante Bellora bjuder på hemlagad pasta och fylliga viner mitt i stan.

Bossen njöt på Bistro Italiano

Bruce Springsteen besökte italiensk restaurang i Göteborg när han var i staden och spelade. Det var på krogen Bistro Italiano på Övre Husargatan som han, frun Patti Scialfa och ett annat par dinerade under två timmar innan de for vidare mot Oslo. Krogens ägare uppgav att sällskapet var mycket nöjda och sa sig vilja komma tillbaka nästa gång de besöker Göteborg. De kända gästerna hade inte specialbeställt någon mat utan åt från den vanliga menyn. Den generösa måltiden bestod av bland annat bruchetta, pizza och pasta carbonara och till det drack de vin. Servitören Nils Thyni berättar att han pratat vin med sina gäster och att Bruce hade varit både trevlig och enkel att servera.

Italiensk matkultur i Sverige

Det är få nationaliteter som hyllar sin matkultur som italienarna. Detta stolta kök har spridit sina ljuvliga smaker och dofter världen över och funnit vägen till hjärtat hos matälskare i många länder. Men i Italien är det som läggs på tallriken bara en del av den kulinariska traditionen. Att äta handlar lika mycket om att umgås, att njuta och dela sin vardag med familj och vänner. En italiensk måltid kan därför pågå i flera timmar, där man tar pauser mitt i, för att lite senare återgå till ätandet. Så varför inte anamma denna härliga och passionerade tradition och boka ett bord på någon av Göteborgs italienska krogar?

 
 

About the author

More posts by